Jukkatalo Aina asuntomessutalo 2019

 

Kouvolan asuntomessuille tehty Jukkatalon Aina oli suunniteltu kolmelle sukupolvelle: äidille, isälle ja pienelle lapselle, sekä kodissa osa-aikaisesti asuvalle vaarille.

Noin sataneliöiseen messutaloon tarvittiin asukkaille sopiva ja messuvieraita kiinnostava sisustus, joka toisi asunnon parhaat puolet esille. Huonejako oli toteutettu siten, että yhteisen oleskelutilan lisäksi kaikille oli omat, rauhalliset huoneet.

Suunnittelin kohteeseen huonekalut, tekstiilit, pienesineet, valaisimet ja viherkasvit. Lattiaan asti ulottuvat ikkunat toivat puutarhan vehreyden osaksi sisustusta. Päätimme valita vihreään taittuvat sävyt ja lisäksi toin sisälle runsaasti huonekasveja. Kasvillisuus jatkui myös mm. olohuoneen hurmaavassa kasviaiheisessa tapetissa ja luonnon materiaaleissa kaikkialla kodissa. Asukkaiden elämänkokemus ja mieltymykset saivat näkyä kodissa eri ikäkauden kalusteissa sointuen kuitenkin kauniisti yhteen. Kerroksellisuus toteutettiin yhdistämällä uutta ja vanhaa. Toimivuus ja kauneus saatiin kulkemaan käsikädessä onnistuneesti. Tästä esimerkkinä keittiön upeat kierrätysastiat, jotka voitiin sijoittaa keskelle keittiötä.

Talo oli monen messuvieraan mielestä messujen kaunein. Sisustus sai valtavasti ihailua värikkyydestä ja runsaudestaan.